Yaza Sağlıklı Bir Başlangıç Yapmanın 7 Basit Yolu

04-04-2022 14:27
Yaza Sağlıklı Bir Başlangıç Yapmanın 7 Basit Yolu

YAZA SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ YAPMANIN 7 BASİT YOLU

Bütün kış sahile gitmeyi, ormanda yürüyüş yapmayı ve dışarı çıkmayı dört gözle bekleriz. Bu yaz hareket ederken vücudunuzun enerjik olmasını, harika görünmesini ve yapmak istediğiniz birçok şeye ayak uydurmasını sağlayabilirsiniz. Tüm yaz boyunca en iyi şekilde görünmenizi ve hissetmenizi sağlayacak bazı alışkanlıklar edinmeniz için birkaç tavsiyeyi ele aldık.

1. Kahvaltı yaparak metabolizmanızı canlandırın.

Sabah uyandığınızda yapmanız gereken iki şey vardır. Birincisi su içmek. Uyandıktan sonra ılık bir su içmeniz güne zinde başlamanıza yardımcı olacaktır. İkincisi ise kahvaltı yapmak. Gün boyunca tok hissetmenize yardımcı olacak protein ve lif gibi sağlıklı besinlerle dolu bir kahvaltı yapın. Böylece yemekten iki saat sonra atıştırmalık istemeyeceksiniz.

Kahvaltı yapmak enerjinizin artmasını sağlar. Bu da yürüyüşe çıkma veya spor salonuna gitme olasılığını artırır. Smoothieler, hareket halindeyken sağlıklı bir kahvaltı yapmanın en iyi yoludur.

2. Buzdolabınızı sağlıklı besinlerle doldurun.

Cips ve şekerleme alırsanız onları yemek isteyeceksiniz. Onlar yerine, ara öğünlerde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayan sağlıklı besinler satın alın. Kuru Yeşil  meyve kuruları size iyi bir alternatif olabilir.

3. Sağlıklı yiyeceklerle yaratıcı olun.

Öğünleri düzenli tüketirken sıkılabiliriz. Bu da salata yerine burger seçmeye yol açar. Yaratıcı olarak bunun önüne geçebilirsiniz! Fırında protein topları pişirebilir, rengârenk meyve salatası yapabilir veya yulaf kaselerinizi renklendirebilirsiniz. Ayrıca daha farklı sağlıklı tarifler için internet sitelerine göz atabilirsiniz. Harika hissetmenizi sağlayacak besinlerle eğlenmenin pek çok yolu var.

4. Lif ve antioksidanlarla kilo vermeyi hızlandırın.

Ne yediğiniz, kilonuzu korumanızda büyük bir etkiye sahiptir. Harvard Health’e göre diyetinizde lif almak kilo kaybına yardımcı olabilir.

Lif çok önemlidir çünkü sindirime ve vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Diyetinizde yeterince lif yoksa sağlığınız için yardımcı olacak lif, antioksidanlar, vitamin ve minerallerle dolu içecekler içmelisiniz. Süper gıdalar size bu konuda yardımcı olabilir.

5. Bol bol su için.

Bol su ve sıvı tüketmek vücudunuzun kendisini temizlemesini ve toksinlerden arınmasını sağlar. Suyla dolu bir mideye sahip olmak aynı zamanda aşırı yemenizi önleyecek ve tok hissetmenizi sağlayacaktır. Su tüketmekten sıkılabilirsiniz. Bunun için suyunuza atacağınız kuru meyveler sizi bu sıkıcı rutinden kurtarabilir.

6. Egzersiz yapın.

Yürüyüşe çıkmayı günlük rutininize ekleyebilirsiniz. Ayrıca işten önce veya akşam yemeğinden sonra koşuya da çıkabilirsiniz. Haftada üç kere yürüyüş yapmalısınız. Unutmayın ki ev işlerini yapmak, bahçe işleriyle uğraşmak veya evcil hayvanlarınızla oynamak bile şaşırtıcı derecede iyi bir egzersiz olabilir.

7. Vitamin ve minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlendirin.

Sürekli hasta oluyorsanız dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak, ağırlık kaldırmak ve formda kalmak için aradığınız enerjiye ve canlılığa sahip olamazsınız.

Bağışıklık güçlendirici gıdaların başında zencefil, zerdeçal, havuç ve portakal gelir. Bu besinler vücudun detoksifikasyonuna yardımcı olur ve cilt sağlığını iyileştirir. Cildinizin UV ışınlarına maruz kaldığı yaz ayları için mükemmellerdir.

 

Bu yaz en iyi şekilde görünmek ve hissetmek istiyorsanız Kuru Yeşil’de kendinizi canlı ve güzel hissetmenizi sağlayacak vitamin ve mineralleri bulabilirsiniz. Ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, parlak bir cilde sahip olmanıza ve sağlığınızı korumaya da yardımcı olurlar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.