Buğday Çimini Kullanabileceğiniz 7 Tarif

17-05-2022 16:26
Buğday Çimini Kullanabileceğiniz 7 Tarif

Buğday Çimini Kullanabileceğiniz 7 Tarif

Sağlıklı içerikler söz konusu olduğunda, buğday çimi besleyici bir altın madenidir. Yüksek klorofil içeriği onu son derece alkali bir gıda yapar. Buğday çimi ayrıca C vitamini, A vitamini ve demir gibi doğal olarak oluşan vitamin ve minerallerin bir güç merkezidir. Ayrıca, kan şekerini düzenlemek ve iltihabı azaltmaktan vücudu arındırmaya kadar her türlü şifa yöntemi için kullanılmaktadır.

Buğday çimi, adından da anlaşılacağı gibi bir tada sahiptir ve canlı renginin önerdiği aynı lezzet gücüne sahiptir. Yine de inanılmaz derecede, dondurularak kurutulduktan ve ince toz haline getirildikten sonra tadı büyük ölçüde azalır. 

İşte buğday çiminin faydalarını düzenli olarak yapabileceğiniz tariflere gizlice dahil etmenin yedi yolu;

1. Sağlıklı İçeceklere Karıştırın

İçeceğin faydalarını sağlamak için gözle görülür şekilde yeşil bir smoothie yapmak zorunda değilsiniz. Buğday çimi tozu çok yoğun olduğu için, tam bir porsiyon için sadece çeyrek çay kaşığı kullanmak yeterlidir. Karışımınızın rengini değiştirmek için bile yeterli değildir fakat yeşil faydaları olan pembe bir smoothie oldukça eğlenceli olabilir.

2. Baharatlı Kokteyller

Tüm süper gıda uygulamaları sağlıklı potansiyelin zirvesinde olmak zorunda değildir. Bir kokteylin tadını çıkarmayı planlıyorsanız, neden aynı anda vücudunuza biraz besleyici besinler eklemiyorsunuz? Buğday çimi'nin tadı, özellikle martini, mojito veya margarita gibi tart veya meyveli tatlar içeren her türlü çalkalanmış ve harmanlanmış içeceğe kolay bir katkı sağlar. Alkolden uzak duruyorsanız, buğday çimini kokteyllere veya meyve sularına karıştırmak yalnızca faydalarını daha da artırır.

3. Kahvaltılık Tariflerinize Karıştırın

İster yoğurt, chia pudingi veya smoothie kasesi tipi olun, sabah kreasyonunuza buğday çimi karıştırmak güne temiz, yeşil bir şekilde başlamanın dahice bir yoludur! 

4. Parti Düşüşlerini Yükselt

Genellikle lezzetli atıştırmaların merkez üssü olan dip sosları herkes sever. Ancak süper sağlıklı olmasa bile guacamolehumussalsa veya herhangi bir lezzetten ödün vermeden (ve çoğu durumda görsel bir fark  olmadan) biraz buğday çimi karıştırabilirsiniz.

5. Soslara Gizlice Dahil Edin

Buğday çiminden elde ettiğiniz faydaları en üst düzeye çıkarmak için onu pişirmemek akıllıca olacaktır. Bununla birlikte, tozu pişirmenin en sonunda eklemek, vitaminleri zirvede tutmak için mükemmel bir yöntemdir. Pişmiş makarna sosuna biraz buğday çimi karıştırmak veya sadece salata sosuna eklemek, yeşil tozu lezzet katmanlarının altına hapseder.

6. Süper Çorbalar

Buğday çimini çorba tencerenizde uzun süre ısıtmak istemeyecek olsanız da servis yapmadan hemen önce karıştırarak rengarenk bir girdap ve taze bir tat katabilirsiniz. Ayrıca tamamen karıştırabilir ve tamamen gözden uzak tutabilirsiniz. 

7. Soğutulmuş Tatlılara Ekleyin

Gezegendeki en sağlıklı yiyeceklerden birini tatlı ikramlarınıza kolayca dahil edebilirsiniz! Ev yapımı dondurmalar, pudingler ve muhallebiler gizli buğday çimi ilavesiyle oldukça farklı ve besleyici olabilir.

Kuru Yeşil Buğday Çimi Tozu tariflerinize dahil olmak için burada!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.