Çocuklarınızın Daha Çok Sebze Yemesini Nasıl Sağlarsınız?

21-03-2022 11:49
Çocuklarınızın Daha Çok Sebze Yemesini Nasıl Sağlarsınız?


Çocuklara sebze yedirmek kolay bir iş değildir. Genellikle bir tane şekeri bir kase brokoliye tercih edeceklerdir.

Yemek sofralarında onlarca kez ‘tabağındaki sebzeleri de yemelisin’ demek yerine sizin için süreci daha kolay ve besleyici hale getirecek bazı önerilerimiz var.

Sebze Savaşını Kazanmanızı Sağlayacak 4 İpucu

1. Çocuklarınızı Şefe Dönüştürün

Çocuğunuz ile aranızdaki sebze savaşında sizin cephenizde yer alacak ilk önerimiz mutfakta size yardım etmelerine izin vermeniz.

Alberta Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada, yemek hazırlamaya yardımcı olan çocuklar yemek yapmayanlara göre daha sık sebze ve meyve yemeyi tercih ediyorlar.

Nasıl başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Örneğin onun için sağlıklı bir smoothie yaparken çocuğunuza mutfak robotuna malzemeleri eklemesine izin verebilirsiniz. Yemek yapmadan önce sizinle birlikte sebzeleri hazırlamalarını sağlayabilirsiniz. Yemek hazır olduğunda yaptıkları yemeği denemek için sabırsızlanacaklardır. Mutfakta çocuklara uygun görevler bulmak başta zor olabilir fakat biraz rehberlikle kısa sürede şef yardımcısı olacaklardır.

2. Çocukların Yemeği Seçmesine İzin Verin

Yemek yapmaya başlamadan önce çocuğunuza ne yemek istediğini sorun. Özellikle istediği yemek için gerekli olan sebzeleri birlikte almanız onu ekstra yaptığınız yemeği yemek için heveslendirecektir. Araştırmalar, çocuklara daha fazla sebze seçeneği sunmanın onları daha fazla sorumlu hissettirdiğini ve daha fazla sebze yemek istediklerini gösterdi.

Evde daha önceden alınmış sebzeniz varsa nasıl yapılmasını istediğini sorabilirsiniz. “Pişmiş mi yoksa haşlanmış mı olsun? Yanında başka ne yemek istersin?” gibi sorular sorarak seçimi onlara bırakabilirsiniz.

3. Çocuklarınıza Rol Model Olun

Çocuklarınızın kendi tabaklarından çok sizin tabağınızdakilerle ilgilendiğini fark ettiniz mi?

Peki çocuğunuzun daha çok sebze yemesini nasıl sağlarsınız? Sebze yiyen bir rol model olarak! Sizi sebze yerken ve yemeklerden keyif alırken gördüklerinde onları da aynısını yapmaya teşvik etmiş olursunuz.

4. Süper Atıştırmalıklar Yapın

Atıştırmalıklar çocuğunuzun sağlıklı beslenmesini sağlamak için harika bir yoldur. Krakerlerden tarçınlı patlamış mısıra kadar süper besinleri atıştırmalıklara katmanın birçok yolu vardır. Böylece onları sağlıksız market yiyeceklerinden uzak tutmuş olursunuz.

Çocukların ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasını sağlayan süper besinlerimize bakabilirsiniz.

Uygulanması basit ipuçlarını deneyerek gözyaşı olmadan sağlıklı ve mutlu çocuklar için evdeki sebze savaşını kazanmaya hazır mısınız?

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.