Daha Fazla Kakao Parçacığı Tercih Etmeniz İçin Nedenler Nelerdir?

23-05-2022 15:57
Daha Fazla Kakao Parçacığı Tercih Etmeniz İçin Nedenler Nelerdir?

Son yıllarda, bir dizi bilimsel araştırma, bitter çikolata ve kakao tozu dahil olmak üzere kakao içeren ürünlerin tüketilmesinin kalp krizi ve kalp yetmezliği dahil çeşitli kardiyovasküler hastalık risklerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Kakao tüketiminin kan akışını da iyileştirerek beyin işlevine yardımcı olduğu ve hatta kırışıklıkları azaltarak ve elastikiyeti artırarak cilt sağlığını etkili bir şekilde iyileştirdiği görülmektedir. Bu aynı kan akışını hızlandırıcı etki, muhtemelen kakaonun kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olmasının nedenidir.

Araştırmacılar ayrıca kakaoda bulunan belirli bileşiklerin vücudunuzun daha fazla insülin salmasına ve artan kan şekerine daha iyi yanıt vermesine yardımcı olabileceğini keşfettiler, bu da tip 2 diyabet geliştirmeye karşı savaşta yardımcı olabilecek güce sahiptir.

 

Kakao, kırmızı şarap, çay ve birçok meyvede de bulunan güçlü antioksidanlar olan yüksek miktarda epikateşin ve diğer flavonoidler içerir. Bu bileşikler vücuttaki hücre hasarını ve iltihabı önlemeye yardımcı olurken aynı zamanda daha iyi kalp ve beyin performansı için kan akışını iyileştirir.

 

Genel olarak çikolata ne kadar koyu olursa kakao içeriği o kadar yüksek, antioksidan ve besin içeriği de bir o kadar yüksek ve şeker miktarı düşük olur. Çikolata barları söz konusu olduğunda yüzde 70 kakao veya daha yüksek oranlarda olanları seçmelisiniz çünkü daha düşük kakao yüzdeli barlar daha fazla şeker içerir.

Kakao Parçacığı Nedir?

Çeşitli çikolata türleri, Theobroma kakao ağacından fermente edilmiş ve kurutulmuş kakao çekirdeklerinden yapılır. Kakao çekirdeklerini alın, parçalara ayırın ve hoş bir şekilde kakao parçacıkları elde edin - mümkün olduğunca doğal formuna yakın bir çikolata-.

Kakao parçacıklarını daha fazla gevrek ve daha az şekerli bitter çikolata parçaları olarak düşünün. Vücuda faydalı bir antioksidan yükü sağlamanın yanı sıra, yalnızca üç çorba kaşığı kakao parçacığı porsiyonu, dokuz gramlık etkileyici bir diyet lifi sağlar. Kakao parçacıkları ayrıca sağlığa daha fazla katkı sağlayacak demir, magnezyum, bakır ve manganez dahil olmak üzere birçok temel mineral kaynağıdır.

 

Ek olarak, kakao parçacıkları hem tatlı hem de tuzlu tariflere mükemmel bir katkı sağlar, bu nedenle günlük beslenmenize dahil etme yoluna başlamanız için işte bazı kolay seçenekler.

 

Salataların üzerine serpin.

Küçük bir gevreklik için onları bir kase yoğurdun üzerine atın.

Yulaf ezmesi kasesine karıştırın.

Muffin, waffle veya krep yaparken hamurunuza ekleyin.

Ek bir besin takviyesi için bunları smoothie'lerinize karıştırın

Kurabiye veya kek tariflerinde çikolata parçaları ile tadını güzelleştirin.

Fıstık ezmeli tost üzerine serpin

Ev yapımı enerji barı ve enerji topu tariflerinde kullanın

İşte en kısa sürede denemek isteyeceğiniz ekstra tatlı bir tarif!

 

Hem sağlıklı hem de daha da lezzetli tarifleriniz için kakao parçacığı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.