Guarana Bitkisi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

18-04-2022 15:03
Guarana Bitkisi Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Guarana Nedir?

Olgun bir guarana meyvesi, bir kakao çekirdeği büyüklüğündedir. Beyaz bir örtü ile kaplanmış siyah bir tohumu kaplayan kırmızı bir kabuk görüntüsü vardır. Görüntüsü nedeniyle Amazonas eyaletinin yerlilerinden olan Mawé halkı, guaranayı “ormanın gözü” olarak nitelendirmektedirler.

Diüretik özelliği ile baş ağrısı, ateş ve kramp gibi sağlık sorunlarına çözüm olarak Amazon kabileleri tarafından yüzyıllardır kullanılan Guarana, içeriğinde teofilin ve teobromin barındırır. Kakao ve çay gibi besin maddelerinde de bulunan bu iki alkaloit, bitkinin uyarıcı etkisini daha da artırmaktadır. Güçlü uyarıcı etkisinin yanında içeriğindeki proteinlerin yapı taşı olan amino asitler Guaranayı daha da zengin bir besin haline getirmektedir.

Guarana bitkisi yüksek dozda kafein içermektedir. Bu özelliğiyle günümüzde en çok enerji takviyesi niteliğindeki içeceklerin üretiminde tercih edilmektedir.

Demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, bakır ve çinko gibi değerli minerallere de sahip olan guarananın besin değeri A, B1, B3, D ve PP (niasin) vitaminleri ile daha da artmaktadır. Bununla birlikte vücut için önem taşıyan doğal yağ asitlerini de formülünde barındırmaktadır.

Süper Besin Guarana’nın Faydaları Nelerdir?

İçerisindeki kafein sayesinde sinir sistemini uyarmaya yardımcı olur.

Yorgunluğu azaltır ve enerjinin artmasını sağlar.

Bilişsel etkinliği iyileştirir ve kilo sorunu yaşayan kişilerin kilo vermesine yardımcı olur.

Polifenol içeriği yüksek olan bu bitki, antioksidan ve antibakteriyel özellikler gösterir.

Ödem atıcı etkisi vardır.

Vücuttaki yağ yakımını hızlandırır ve vücutta yağ birikimini önler.


Guarana
, metabolizmayı 12 saatte % 3-11 oranında artırabilecek zengin bir kafein kaynağıdır. Daha hızlı bir metabolizma, vücudun dinlenme sırasında daha fazla kalori yaktığı anlamına gelir.

İştah mekanizmasının kontrol altında tutulmasına ve ruh halinin düzelmesine yardımcı olur.

Detoks etkisi yaratmasıyla kişilerin diyetlerinde de yer alan ürünlerden biridir. 

Solunum sistemi, sinir sistemi ve kalp damar hastalıkları üzerinde oldukça etkili olan guarana bitkisi, özellikle yüksek olması durumunda damar sertleşmesine neden olan trigliseridin düşmesine yardımcı olur.

Tüm bu faydaların yanında hamilelerin ve hipertansiyonu olan kişilerin kullanmadan önce doktorlarına danışmaları önemlidir.

Guarana Nasıl Tüketilir?

Kuru Yeşil Guarana Tozunu sıcak suya ekleyerek kahve olarak tüketebilirsiniz. Bal veya tatlandırıcı ekleyerek hafif acımsı ve sert aromasını gidermek ve lezzetli bir hale getirmek mümkündür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.