Güçlü Bir Bağışıklık İçin Gerekenler

09-05-2022 15:41
Güçlü Bir Bağışıklık İçin Gerekenler

Güçlü Bir Bağışıklık İçin Gerekenler

Bağışıklık sistemlerimiz güçlü olduğunda günün üstesinden gelmek için gerekli olan enerji ve canlılığa sahip oluruz! Güçlü bağışıklık sistemimiz olmadığında ise, kendimizi yıpranmış hissederiz. Sık sık hastalık nöbetleri ve baş ağrısı, sindirim sorunları ve cansız bir cilt gibi sorunlar yaşarız.
Bağışıklık sistemlerimiz çökene kadar durumu hafife alıyoruz.

Beslenmenin bağışıklık sistemimiz üzerinde büyük etkisi vardır. Harvard Health'e göre, meyve ve sebzelere öncelik veren dengeli bir beslenme, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için çok önemlidir.

İşte bağışıklık için favori güç gıdalarından bazıları:

Zencefil

Zencefil bağışıklık sistemi için süper kahramandır! Antioksidan özellikleri hastalıkları ve erken yaşlanma belirtilerini engeller. Ayrıca tıkanıklığı giderirken enfeksiyonları önleyen güçlü bir antimikrobiyaldir.

Zencefil ayrıca sindirim sağlığını destekler, kabızlık ve hazımsızlığı hafifletir. Bu önemlidir, çünkü bağışıklık sisteminizin yüzde 80'i sindirim sisteminizden güç alır!

Zerdeçal

Zerdeçal, yüzyıllardır Asya ve Hindistan'ın bazı bölgelerinde şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. Antioksidan özellikleri oksidatif stresle savaşarak erken yaşlanma belirtilerini önler. Aynı zamanda, hastalıklarla savaşırken yorgunluğu ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olan bir anti-inflamatuardır.

Belki de en etkileyici olanı, güçlü bir bağışıklık desteği görevi görerek bakterilere karşı koruma sağlar ve virüslerle savaşır.

Portakal

Linus Pauling Enstitüsüne göre, portakaldaki C vitamini “bağışıklık hücrelerinizi korur” ve sizi hasta edebilecek yabancı bakteri ve virüslere saldıran beyaz kan hücrelerinin işlevine yardımcı olur.

Bol portakal (ve C vitaminiyle dolu diğer yiyecekler) yemek, soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonların süresini ve şiddetini kısaltabilir.

Dahası, antioksidan içeriği hastalığa ve erken yaşlanmaya neden olan hücre hasarıyla savaşır. İyi hissetmek, iyi görünmek anlamına gelir ve iyi sağlık, temiz, kırışıksız bir cilde yol açar.

Havuç

Havuçtaki besinler: beta-karoten ve çinko, enfeksiyon ve hastalığa karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Vücudumuzda beta-karoten, bağışıklık fonksiyonunun korunmasında büyük rolü olan A vitaminine dönüştürülür. A vitamini bakımından oldukça zengin olan Havuç, vücuda giren virüslere karşı güçlü bir bariyer sağlar. Ayrıca havuçtaki çinko içeriği, yabancı hücrelere saldırarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyon riskini azaltır.

Sağlıklı Bir Bağışıklık Sistemi Sağlıklı Bir Cildin Anahtarıdır

Cildi bir bağışıklık sistemi organı olarak düşünme eğiliminde değiliz, ama öyle! Bağışıklık sisteminizi güçlendiren aynı vitamin ve besinlerin çoğu aynı zamanda cilt sağlığı için de harikadır.

Oregon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Departmanına göre, cilt “çevresel toksinlere ve mikroplara karşı bağışıklık korumasının ön cephesidir”. Cildimiz bizi korur ve bağışıklık sistemlerimizin aktif bir parçasıdır. Diyetlerimizde ne kadar bağışıklığı güçlendiren vitaminler, mineraller ve besinler alırsak, cildimize o kadar fazla destek sağlamış oluyoruz. Ve Dr. Ben Kaminsky'ye göre, "Bağışıklık sistemi gerektiği gibi çalışmazsa ve hastalık ortaya çıkarsa, kuru cilt, ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkabilir."

Bu nedenle, daha güçlü bir bağışıklık sistemi ve daha taze görünen, daha temiz bir cilt için günlük antioksidan, A, C vitaminleri ve çinko dozunuzu ihmal etmeyin.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmenin Diğer Yolları

Beslenme vücudunuzun bağışıklık tepkisi ile eş değer olsa da, diğer yaşam tarzı faktörleri bağışıklık sisteminizin gücünü etkiler. Bol bol uyuduğunuzdan emin olun. Günlük rutininizde öz bakımı uygulayın. Buna meditasyon ve eğlenceli hobiler gibi stres azaltıcı aktiviteler de dahildir. Ve tabii ki bol bol egzersiz yapın.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.