Hormonlarınızın Kontrolden Çıktığını Gösteren 7 İşaret ve Çözüm Önerileri

31-03-2022 15:05
Hormonlarınızın Kontrolden Çıktığını Gösteren 7 İşaret ve Çözüm Önerileri

Hormonlarınızın Kontrolden Çıktığını Gösteren 7 İşaret ve Çözüm Önerileri

• Sık baş ağrısı,

• Ağrılı ve düzensiz adet dönemleri,

• İncelen saç telleri ve saç dökülmesi,

• Sinirlilik hali,

• Uyumada güçlük,

• Enerji düşüşleri,

• Kaygı duyma

Her bir maddeye tik atarak okumaya devam ettiğinizi biliyoruz. Hayatın koşuşturmasıyla birlikte sürüklendiğimiz kalitesiz yaşam tarzı ile ortaya çıkan hormon bozukluğu çoğu kadının en büyük problemi olmuş durumda.

Peki bu can sıkıcı listeyi birlikte temizlemeye, sağlıklı ve dengeli hormonlarla mutlu olmaya ne dersiniz?

Stresinizi Azaltın 

Günümüzde hemen hemen her hastalığın birçok nedeni olarak görülen stres, hormon bozukluklarının da en büyük etmenlerinden bir tanesi konumundadır. Stresi yok etmek kolay olmasa da yaşam tarzınızı değiştirmek büyük ölçüde olumlu sonuçlar verecektir. Bunun için egzersiz yapmak, hobilerinize zaman ayırmak kendinizi daha mutlu hissettireceği gibi kaygılarınızdan kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.

Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Antioksidan bakımından zengin besinler tüketmemek, gerekli vitamin ve mineralleri almamak ve sağlıksız beslenmek hormonların salgılanmasını yavaşlatabilir. 

Folik asit bakımından zengin olan portakal ve çilek, B6 vitamini bakımından zengin havuç, ıspanak ve muz tüketmek migren semptomlarını azaltmaktadır. Bunun yanında zencefil tüketimi de baş ağrısını hafifleten besinlerden biridir.

Potasyum eksikliğinde ortaya çıkan saç dökülmelerini minimuma indirmek için pancar tüketilmesi etkili sonuçlar vermektedir.

Aynı zamanda proteinden zengin bir beslenme düzenine geçmek de önemlidir. Avakado, yumurta, brokoli tüketimi bu bakımdan tavsiye edilebilir. Brokoli C vitamini, K vitamini, lif ve potasyum bakımından zengin olduğu gibi protein içeriği diğer sebzelere kıyasla daha yüksektir.

Hormon bozukluğu ile birlikte adet periyodunda düzensizlikler meydana gelir. Hormon ilaçları kullanmak yerine doğal yöntemlerle hormonlarınızı dengelemeniz mümkündür.
Bahsedilen şikayetleri en aza indirmek içinse potansiyel olarak destekleyici olan maca tozu kullanılabilir. Maca tozu birçok faydasının yanında hormon düzeylerinin normal değerlerde tutulmasını sağlar ve günlük olarak alınması gereken B6 vitamininin %15’ini karşılar.


Dengeli hormonlar vücudun iyi şekilde çalışmasına, enerjik hissetmenize ve kendinizin en iyi versiyonu olmanıza yardımcı olur. Dengeli beslenme ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile hormon bozukluğunu düzenlemek oldukça mümkündür.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.