Kahve Tüketmeden Enerjiyi Artırmanın 5 Yolu

14-03-2022 15:52
Kahve Tüketmeden Enerjiyi Artırmanın 5 Yolu


Kahve kaynaklı çarpıntılara ve titremelere elveda deyin! Bu kolay 5 ipucu sayesinde enerjinizi doğal bir şekilde artıracaksınız.

Yataktan kalkar kalkmaz koca bir güne kahve içerek başlarsınız. Peki öğleden sora enerjiniz düştüğünüzde ne yapabilirsiniz?

“Demleme” düğmesine basmak veya en sevdiğiniz kafeye gitmek daha güzel gelse de, araştırmalar daha sağlıklı alışkanlıklar edinerek ve diyetinizi ayarlayarak enerjinizi doğal olarak artırabileceğinizi söylüyor.

Yorgunluğunuzu sonsuza kadar rafa kaldırmaya hazırsanız enerji artırıcı ipuçlar için okumaya devam edin!

DAHA FAZLA SU İÇİN

Gün içinde esnemeye başladığınızda kalkın ve bir bardak su için. Araştırmalar ne kadar su içerseniz o kadar fazla enerjiye sahip olacağınızı göstermektedir.

Peki ne kadar su içmelisiniz?  Uzmanlara göre bir yetişkin günde ortalama 11-16 bardak su içmelidir. Su içmekten sıkıldığınızda suyunuza taze meyveler, şifalı bitkiler ve süper besinler katabilirsiniz. Vücudunuzu temel besinlerle beslerken aynı zamanda susuz kalmamış olursunuz.

STRESİNİZİ AZALTIN

Çok mu streslisiniz? Araştırmalar çok fazla stresin kronik yorgunluğa, uykusuzluğa ve bilinç bulanıklığına neden olduğunu gösteriyor. Bu nedenle meditasyon, günlük tutma ve derin nefes alma tekniklerini uygulamak stresi azaltmada önemli rol oynuyor.

Stresi azaltmanın bir başka yolu da adaptojen tüketmektir. Adaptojenler, iyileştirici etkilere sahip ve rahatlamaya yardımcı olan bitkilerdir. Ayrıca vücudunuzun strese karşı tepkisini düzenlemeye ve enerji artırmaya yardımcı olurlar.

AKTİF KALIN

Enerji düşüklüğü günü tamamlamanızı mı engelliyor? Bir bardak kahve içmek yerine harekete geçin! Araştırmalar, günlük egzersizin enerjiyi ve endorfinleri artırmaya ve düzenli uykuya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Günde en az 30 dakika hareket etmeniz enerjinizi büyük ölçüde korumanızı sağlayacaktır. İster yoga yapın ister yürüyüşe çıkın. Kendiniz için en uygun olanı seçmeniz zinde kalmanıza yardımcı olacaktır.

YETERİ KADAR UYUYUN

Az uyumanın ya da hiç uyumamanın ertesi gün kendinizi yorgun ve halsiz hissetmenize neden olabileceğini zaten biliyorsunuzdur. Ancak çok fazla uyumanın da aynı etkiye sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bir yetişkinin beynini ve zihnini toparlamak için ortalama 7-9 saat uykuya ihtiyacı vardır.

Sağlıklı bir uyku düzenine mi ihtiyacınız var? Sakinleştirici besinler tüketerek, elektronik cihazlara daha az bakarak ve ışıkları kısarak rahatlatıcı bir rutin oluşturabilirsiniz.

ENERJİ VEREN YİYECEKLER YİYİN

Yorgunluktan kaçınmanın kolay yolarından biri ise süper besinler tüketmektir. Size enerji veren çok fazla doğal yiyecek vardır. Bunlardan en güçlüleri ise Guarana ve Maca’dır.

Guarana, kahve çekirdeklerinden daha fazla kafein içeren, ancak size saatlerce enerji sağlamak için kan dolaşımına yavaş karışan bir meyvedir.

Maca odaklanmayı sağlayan, hormonları dengeleyen ve enerji artıran adaptojenik bir bitkidir.

Eğer kolay ulaşabileceğiniz bir atıştırmalık arıyorsan enerjinizi artıracak yeni ürünümüz Hunubarları denemelisiniz. Lezzetli enerji barlarımız %100 organiktir ve bitki bazlı malzemelerle yapılır. Koruyucu, ilave şeker ve yapay tatlar içermez.

Her bir atıştırmalık enerji barı, güçlü antioksidanlar ve ruh halinizi yükselten adaptojenler içerir. Hızlı bir kahvaltı, egzersiz öncesi atıştırmalık veya toplantı aralarında mükemmel giderler!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.