Renkli Smoothie Kaseleri Nasıl Yapılır?

14-06-2022 13:31
Renkli Smoothie Kaseleri Nasıl Yapılır?

Pembe kekler. Parlak yeşil smoothieler. Canlı renklere sahip yiyeceklerin cazibesini kim sevmez ki?

 

Gıdaların görsel çekiciliğini artırmak için renkleri kullanmak yeni bir şey değil. Dünyada binlerce yıldır doğal, bitki bazlı boyalar kullanılmış olsa da modern gıda endüstrisine parlak ve tutarlı renkler üretmenin ucuz bir yolu olarak sentetik tonlar hakim olmuştur.

 

İyi haber şu ki, tüketici şikayetlerinin kargaşası sayesinde birçok üretici artık meyve ve sebzelerden elde edilen bitki bazlı boyaları kullanmaya başladı. Daha da iyisi, bu doğal renkler, bir bitkinin yoğunlaştırılmış antioksidanlarından başka bir şey değildir ve büyüleyici bir estetiğe ek olarak bize daha fazla besin kazancı sağlar. Ve belki de en iyisi, bu tonlar gerçekten faydalı süper gıdalar kullanılarak evde kolayca oluşturulabilir. Bu nedenle, bir dahaki sefere canınız renk istediğinde, gıda boyalarını rafta bırakın ve bunun yerine örnek süper gıdalarla gökkuşağı yaratın!

Renkli tabaklar için alternatifler:

Mor

Antosiyaninler olarak bilinen mor tonlar için çok konuşulan yani koyu renkli gıdalarda gördüğümüz "mor" antioksidanlar. Siyah pirinçten acai meyvelerine kadar birçok süper gıda antosiyanin içerir! Eğer mor renk bir pankek hazırlamak istiyorsanız Kuru Yeşil Acai Tozu ile isteğinize kolayca erişebilirsiniz.

 

Yeşil

Yeşil, bol miktarda klorofil açısından zengin süper gıdalar sayesinde oluşturulması kolay bir renktir. Tadı etkilemeden sıcak, açık yeşiller oluşturmak için tarifinize ıspanak veya buğday çimi tozunu karıştırın.

 

Sarı

Süper gıdalarla sarı yapmanın en bilindik yollarından biri, şifalı zerdeçal tozu veya suyu kullanmaktır. Parlak sarı bir bileşik olan kurkumin bolluğu sayesinde zerdeçal, eklendiği her şeye çabucak altın bir renk katar.

 

Turuncu

Tüm mesele likopen gibi yüksek konsantrasyonlarda karotenoid antioksidanlar içeren yiyecekler bulmaktır. Bunun için gerekli olansa Havuç tozudur.

 

Kırmızı

Kırmızı tonlar, doğal olarak elde edilmesi belki de en zor olanıdır. Süper gıdalar, “5 numaralı boya” ile aynı canlı kırmızıyı üretmeyebilir, ancak en azından çarpıcı bir pembe oluştururlar. Kurutulmuş çilek ve ahududu tozunu kullanarak katı pembe bir boya elde edersiniz ve biraz pancar suyuyla karıştırarak çarpıcı bir fuşya elde edersiniz. Ya da doğrudan pancar tozunu yaptığınız tariflere ekleyerek zahmetsizce tariflerinize renk katabilirsiniz.

Süper gıda tozları uygun koşullarda eklendiklerinde solmazlar, ancak kendi sınırları vardır: çoğu ısıdan olduğu kadar asitten de etkilenir (renklerini azaltır veya değiştirir). Bu doğal tonlar en iyi şekilde, ısıtılması gerekmeyen açık renkli yiyeceklerde kullanılır ve en çok pasta kremaları, dondurmalar, cheesecake'ler ve smoothie kaseleri gibi karışık tatlı tariflerine uygundur. Süper yiyeceklerdeki doğal gökkuşağından yararlanın ve bonus olarak besleyici etkisinin tadını çıkarın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.