Sebze Yiyemeyenlere Sebze Tozu Desteği

15-03-2022 10:23
Sebze Yiyemeyenlere Sebze Tozu Desteği
Sebze yemeyi sevmeyen ve hiç sebze yemeyen insanlar azımsanamayacak kadar çok diyebiliriz. Özellikle çocuk grubunda sebzeyi ağzına bile sürmeyenler olduğunu biliyoruz. Ebeveynlerin bu konuda çaresiz hissettiği, yetişkinlerin ise sebzelerin faydalarından uzak kaldığı için kötü hissettiği aşikâr. İstatistikler insanların %90’ının ideal miktarda sebze tüketmediğini gösteriyor. Bilim insanları ise sebze yememenin zararlarına vurgu yapıyor. Sebzeden uzak kalmak başta kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor, bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Peki, hiç sebze yemeyen, yiyemeyen insanlar ne yapabilir? Eğer siz de sebze konusunda pek iştahlı değilseniz işte size müthiş bir alternatif: Sebze Tozları!

Sebze tozları süper besin grubunda yer alıyor, her sebzenin kurutulup toz haline getirilmesinden elde ediliyor. Sebze tüketemeyenler, toz formdaki sebzeleri sandviçlerde, içeceklerde, çorbalarda tüketerek sebzenin vitamin ve mineral desteğinden yararlanabiliyor. Bildiğiniz gibi sebzelerde A – B – C vitaminleri; demir, çinko, kalsiyum, folat, magnezyum, manganez, bakır, potasyum ve daha birçok vitamin – mineral bulunuyor. Sebzeyi yetersiz tüketmek ya da hiç tüketmemek bu değerlerden uzak kalmanıza sebep oluyor. Sebze tozları, mevsiminde toplanıp, güneşte kurutulan ve doğal yöntemlerle öğütülerek toz haline getirilen sağlıklı bir besin kaynağı. Ek gıdaya geçiş yapan çocuklardan yaşlı hastalara kadar herkesin tüketebileceği süper tozlar, günlük sebze tüketimini gerçekleştirmiş oluyor.

Sebze Tozlarında Neler Var? Sebze Tozları Nasıl Tüketilir?

Kuru Yeşil’in sebze tozları kategorisinde bulabileceğiniz ürünler şöyle;

-       Karışık sebze tozu

-       Ispanak tozu

-       Yeşil soğan tozu

-       Yeşil pancar tozu

-       Sarımsak tozu

-       Brokoli tozu

-       Kereviz tozu

-       Pırasa tozu

-       Portakal kabuğu tozu

-       Havuç tozu

Sebze tozlarının kullanım alanları ise oldukça zengin. Çorbalar, börekler, salatalar, sandviçler, içecekler, tencere yemekleri, fırın yemekleri, hamur işi, sebzeli kek gibi birçok tarifin içerisine sebze tozu eklenebiliyor. Ek gıdaya geçiş yapan bebeklerde ve çocuklarda ise gelişim dönemine göre yemeklerinin içine konulabilir. Sebze tozları, özel olarak ambalajlanıyor, uzun süre kullanılabiliyor. Sebze yemeyen kişiler, sebzenin tadını dahi hissetmeden her gün sebze yeme şansı buluyor, vitamin ve mineral eksikliği yaşamıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.