Takviyeler Yerine Neden Süper Besin Tozlarını Tercih Etmeliyiz?

28-03-2022 12:16
Takviyeler Yerine Neden Süper Besin Tozlarını Tercih Etmeliyiz?

Takviyeler Yerine Neden Süper Besin Tozlarını Tercih Etmeliyiz?

Mükemmel bir dünyada, ihtiyacınız olan tüm besinleri yediğiniz gıdalardan alabilirdiniz. Bununla birlikte, yemek israfı, toprağın tükenmesi ve diyet kısıtlamaları neredeyse imkânsız hale gelebilirdi. Ne yazık ki böyle bir dünyada yaşamıyoruz. Bu eksikliği kapatmak, gerekli vitamin ve mineralleri almak için ise takviyeleri tercih edebilirsiniz. Sorun şu ki haplar sizi sağlıklı tutmak için pek işe yaramıyor.

2018’de yapılan bir çalışmada, araştırmacılar dört yaygın takviyenin (vitaminler, C vitamini, D vitamini ve kalsiyum) etkilerini inceledi. Çalışmanın baş yazarı ve Toronto Üniversitesi’nde Beslenme Bilimleri ve Tıp profesörü olan Doktor Jenkins, “İnsanların tükettiği en yaygın takviyelerin çok az olumlu etkisi olduğunu bulduk. Önemli pozitif veriler olmadığında vitamin ve mineralleri vücuda almak için sağlıklı bir diyet yapmak daha faydalı olur.” ifadelerini kullanmıştır.

Takviyeler yoksa ne yapacağız? İşte burada süper besin tozları devreye giriyor.

Süper besinler, mikro-besinler açısından son derece doğal gıdalardır (Örneğin Arpa Çimi Tozu inek sütünde bulunan kalsiyumun 11 katı kalsiyum barındırır.). Süper besinleri tükettiğinizde besinleri en saf haliyle tüketmiş olursunuz.

Süper besin tozlarının haplardan daha iyi olmasının en önemli 4 nedeni:

1. Süper Besinler Doğaldır

Sentetik besinlerle vücudunuzu doldurmamalısınız. Bunlar yerine süper besinlerin toz halleriyle beslenebilirsiniz. Marketlerde veya eczanelerde bulunan vitaminlerin aksine süper besinler doğada bulunur ve yetiştirilir. Meyvelerden sebzelere, otlardan deniz yosunlarına kadar çeşitleri vardır. Laboratuvarda yapılan maddeleri almak yerine organik toprakta yetiştirilen besinleri seçmek sağlığınız için en iyi yatırım olacaktır.

2. Süper Besinler Daha Rahat Özümsenir

Kapsül kullandığınızda vücudunuzun önce kapsülün dışını (genellikle jelatin ve selülozdan yapılır) parçalaması gerekir. Ancak süper besin tozları, hasattan hemen sonra kurutularak veya dondurularak kurutulur. Bu sadece yüksek miktarda besini korumaya yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda vücudunuzun onları daha rahat özümsemesini sağlar.

3. Süper Besinleri Tüketmek Daha Kolay

Yutması zor kapsülleri bir kenara bırakın ve lezzetli tariflere merhaba deyin. Süper besin tozları, smoothieler, dip soslar, çorbalar ve içecekler dahil herhangi bir öğüne kolayca eklenebilir. Ayrıca, sağlık durumunuza göre birden fazla süper besin tozunu karıştırabilirsiniz.

4. Süper Besinler Lezzetlidir

Acai meyveleri, chia tohumları, ebegümeci, maca ve zerdeçal… Hepsi kulağa lezzetli geliyor değil mi? Bunlar süper besin tozlarının bileşenlerinden sadece birkaçıdır. Takviyelerin aksine ağızda metalik bir tat bırakmazlar.

Ön yargılı olabilirsiniz ancak lezzet ve beslenme söz konusu olunca süper besinler takviyeleri geride bırakır.

Son Olarak

Sağlıklı bir vücut, çeşitli besinlerle oluşan bir diyetle başlar. Ancak vitamin ve mineral desteğine ihtiyacınız olduğunda laboratuvar yapımı takviyeler yerine süper besinleri tercih etmek en iyi yoldur.

Süper besin tozlarını tükettiğinizde vücudunuza özümsemesi daha kolay ve daha hızlı besinleri de almış olursunuz. Süper besinler oldukça lezzetli ve kullanımları da çok kolaydır. İçeceklerinize, yulaf ezmesine, suya veya soslara ekleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.