Vegan Diyete Protein Sığdırabilir Miyiz?

17-03-2022 13:24
Vegan Diyete Protein Sığdırabilir Miyiz?


VEGAN PROTEİN TAKVİYELERİ İÇİN NELERE BAKMALIYIZ?

Vegan olmaya karar verdiniz ya da belki de bir süredir mümkün olduğunca hayvansal gıda tüketmemeye özen gösteriyorsunuz. Vücudunuz, kalbiniz ve gezegenimiz için sağlıklı bir şeyler yapıyorsunuz.

Yeni sağlıklı hayatınızı kutlamaya başlamadan önce artık hayvansal protein kullanmadığınıza göre cildiniz ve kemikleriniz için almanız gereken proteinleri karşılamak için yararlanabileceğiniz bitkisel protein hakkında bilgi edinmelisiniz.

Kajulu peynirli makarna yemek güzel olabilir. Ancak ana besinden gelen proteinden eksik kalmış olursunuz. Bu iyi hissetmeniz ve iyi bir performans gösterebilmeniz için önemlidir.

Ama öncelikle proteinin neden özellikle veganlar için çok önemli olduğu konusuna değinmeliyiz.

BİTKİSEL PROTEİNLER TAMAMLANMAMIŞ PROTEİNLER Mİ?

Et tüketen bireylerin diyetlerinde yeteri kadar protein almaya odaklanmaları gerekmez. Çünkü hayvansal proteinler beslenme açısından tamamlanmış proteinlerdir ve insan vücudunun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitlere sahiptirler.

İhtiyacınız olan tüm proteinleri aldığınızdan emin olun. Bitkisel proteinler kalp sağlığınız için çok iyidir ama gerekli tüm amino asitlere sahip değillerdir.

Çözüm olarak ne yapabilirsiniz? Bunu yapmanın en iyi yolu doğal bitkisel proteinleri yemeklerinizde ve içeceklerinizde kullanmaktır.

NE KADAR VEGAN PROTEİNİ YETERLİ OLUR?

Artık almanız gereken proteine odaklanmanız gerektiğini biliyorsunuz. Peki ne kadar almalısınız?

İhtiyaç duyduğunuz miktar değişse de genel olarak günlük ortalama 55-60 gram protein almak gerekmektedir.

Çok çeşitli ve kaliteli protein kaynaklarından beslenirseniz gerekli tüm amino asitleri alırsınız. Bu sebeple proteini çeşitli kaynaklardan almalısınız. 

VEGAN PROTEİN TAKVİYELERİ

Yoğun olduğunuzda dönemlerde sağlıklı kalabilmek için diyetinizde protein aldığınızdan emin olmak istersiniz. İşte o zaman takviyeleri düşünmelisiniz.

Yüksek kaliteli bir protein takviyesi diyetinizi kolaylaştıracaktır. Bu sizin daha enerjik olmanızı ve ihtiyacınız olan besini almanızı sağlayacaktır.

Marketlerde yüksek kalitede olmayan birçok takviye bulunmaktadır o yüzden dikkatli bir seçim yaptığınızdan emin olmalısınız. Eski ve kalitesiz takviyeler almamaya özen göstermelisiniz.

EN AZ VE EN DOĞAL BİLEŞENLERE SAHİP TAKVİYELERE BAKIN

İki tür takviye çeşidi vardır. Birincisi aşırı işlenmiş ve kimyasallarla dolu olanlardır. İçinde bilmediğimiz ve telaffuz bile edemediğimiz birçok şey vardır. Bunlar sahte yiyeceklerdir.

İkincisi ise gıdalardan yapılan vegan takviyelerdir. İçindeki tüm malzemeleri bilirsiniz çünkü bunlar gerçek yiyeceklerdir. Bu takviyeler besin doludur ve sahte yiyeceklerden çok daha fazla besleyicidir.

SAĞLAM AMİNO ASİT ALDIĞINIZA DİKKAT EDİN

Vegan protein takviyenizin etteki proteinlerle aynı amino asitleri içermesi gerektiğini unutmamalısınız.

Bu sebeple, takviyenizi çeşitli protein kaynaklarından almalısınız. Eğer tüm amino asitleri almazsanız vücudunuz proteinden eksik kalır.

Esmer pirinç, kinoa ve bezelye harika protein kaynaklarıdır. Sindirilmeleri kolaydır ve bu protein kaynakları tüm amino asitlere sahiptir.

SİNDİRİM ENZİMLERİNE VE LİFLERE DİKKAT EDİN

Harika bir diyet yapmak için kullandığınız takviyeleri sindirmeniz gerekir. Diyetinize vegan takviye eklemenizin bir avantajı da takviyenin sindirim enzimleri ve prebiyotik lifler içermesidir.

Lifler çok önemlidir. Vegan veya vejetaryen diyet sayesinde bitkisel yiyeceklerden daha fazla lif elde etmek için iyi bir fırsattır. İyi bir takviye bunu daha da destekleyebilir.

BÜYÜK BONUS: EK BESİN

İyi bir vegan protein takviyesinin en güzel yanı ek besin sağlamasıdır. İşte diyetinizi destekleyebilecek besinler.

Maca

Maca size çok fazla vitamin ve mineral sunar ve hormonlarınızı dengeler. Böylece her geçen gün kendinizi daha da iyi hissedersiniz.

Lucuma

Lucuma antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu size güçlü bir bağışıklık kazandırır. Ayrıca kalbi destekler ve kan şekeri seviyelerini düzenler.

Kakao

Kakao ruh halini düzeltir. Ayrıca kalbinize, bağışıklık sisteminize ve tüm vücut sağlığınıza iyi gelen polifenollerle doludur. Ama aslında kakaoyu sevmemizin en önemli nedeni tadının çok güzel olmasıdır!

BİTKİ TEMELLİ SAĞLIK İÇİN İDEAL VEGAN PROTEİN TOZU

Şimdi bir vegan takviyesinde neler arayacağınızı biliyorsunuz. Tüm besin bileşenlerini içeren, tadı lezzetli olan, size sağlıklı ve canlı bir cilt verecek vegan protein tozu istiyorsunuz.

Dopdolu, canlı ve aktif bir hayat için Bitkisel Protein Tozlarımıza bakmayı unutmayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.